Fönster

Vi på Fasadinvest erbjuder dig kvalitetsfönster i PVC, trä & trä/aluminium. Kömmerling och Sunnerbo Fönster är två leverantörer vi samarbetat med under många år. Vi vet därför att de leverar mycket god kvalitet! Vitsen med att använda våra kvalitetsprodukter är att du aldrig ska behöva byta ut dem igen!

 

Kömmerling pvc-fönster

PVC-Fönster från Kömmerling

Designen på fönstret ska vara snygg och det ska släppa in ljus men samtidigt stänga ute regn och kyla. Det ska gå att öppna för att du ska kunna vädra men när det är stängt så ska det isolera bra så att du behåller värmen inne i huset. Du vill kanske även ha skydd mot ljud och buller utifrån. Detta är tydliga krav som de allra flesta modeller klarar av att uppfylla idag.

Att ett PVC-fönster är billigare, är ett tungt argument och de flesta tilltalas även av de underhållsfria egenskaperna. Det är i princip helt underhållsfritt till skillnad från ett träfönster som ska skrapas, målas och tas om hand på ett eller annat sätt med jämna mellanrum. Formstabiliteteten och ytan på fönstret är väldigt tålig och färgen håller sig fräsch i många, många år. Ett PVC-fönster från Kömmerling måttbeställs dessutom alltid för bästa möjliga slutresultat för ert hus.

Finns det några nackdelar med ett PVC-fönster?

Svaret är att det faktiskt inte finns några större praktiska nackdelar. Miljöaspekten pratas det om men faktum är att om en förbrukad PVC-profil återvinns korrekt så är miljöpåverkan noterbart låg.

I slutändan handlar det mest om känslan och vad man tycker är snyggt. Ett hus i gammaldags stil kanske passar bättre i träfönster medan ett modernare blir riktigt snyggt med PVC-profiler.

Fördelar: 

  • Underhållsfria
  • Prisvärda, 30 – 45% billigare än träfönster
  • Täta och energisnåla, U-värde 0.9 – 1.2 beroende på glasalternativ
  • Stabil konstruktion med stålförstärkt karm och båge
  • 10 års garanti
  • Måttanpassade (helt enligt dina önskemål)
  • Mycket lång livslängd

Att tänka på!

I övriga Europa har PVC-fönster länge varit populärt och idag dominerar de i det närmaste marknaden. Idag anser allt fler, även i Norden, att ett PVC-fönster är det bästa alternativet till sina hus. Om du letar efter ett billigare alternativ som kräver minimalt med underhåll så är ett PVC-fönster helt rätt för er! Ni kan lugnt ta en kopp kaffe i solen när grannen skrapar och målar sina fönster. Kontakta oss om ni vill veta mer!

 

 • Sunnerbo fönster
Sunnerbo Fönster — Trä och trä/aluminium

Sunnerbo tillverkar sina fönster med varsam hand av yrkesskicklig och erfaren personal i moderna produktionslokaler. De använder bästa råvarorna som finns på marknaden och alla beslut om material och teknisk lösning präglas av deras höga krav på kvalitet och säkerhet, allt för att leva upp till devisen ”Med säkerhet som standard”. Vi är stolta över att kunna leverera över 900 olika storlekar på fönster och fönsterdörrar i vitmålat 3-glas. Konstruktionen med trä inklätt i aluminium innebär i princip helt underhållsfria egenskaper. Läs mer här!

Fönster från Sunnerbo